بیوگرافی عرفان طهماسبی
عرفان طهماسبی متولد 25 شهریورماه سال 1377 در شهر زیبای شوشتر استان خوزستان می باشد. والدین عرفان اصالتی بختیاری دارند و عرفان طهماسبی یکی از بختیاری های استان خوزستان است. عرفان از دوران نوجوانی به انجام کارهای مختلفی مشغول بوده و علاقه مند بوده است روی پای خود بایستد و استقلال مالی داشته باشد. عرفان طهماسبی در سن 18 سالگی به گفته خودش به دلیل نیازمندی به درآمد تصمیم گرفت که از شهر شوشتر به شهر اهواز برود. وی بعد از نقل مکان به اهواز توانست در مغازه ای کوچک مشغول به کار شود که در حین کار در آنجا به تمرین موسیقی نیز بپردازد. وی پس از نقل مکان به اهواز با تعدادی از دوستان خود یک گروه موسیقی به نام “الف” را تشکیل داد. عرفان طهماسبی تحصیل کرده کارشناسی ابزار دقیق می باشد که وی در یکی از مصاحبه های اخیر خود درباره رشته تحصیلی خود گفته است: “چون من عاشق موسیقی بودم و شهرمان هنرستان موسیقی نداشت، باعث شد من به رشته فنی بروم و در هنرستان تحصیل کنم تا حداقل کلمه هنر در آن بکار گرفته باشد”.
زندگی شخصی
عرفان طهماسبی کار خود در زمینه هنر را ابتدا با بازیگری و تئاتر شروع نمود. وی زیر نظر استاد بهدار به فعالیت پرداخت. او در 2 نمایش نیز اجرا داشت، و بنا به درخواست استادش در یکی از اجرا های خود به شاهنامه خوانی پرداخت. صدای دلنشین و جذاب عرفان پس از شاهنامه خوانی به دل بسیاری از اهالی هنر نشست و عرفان پس از 2 اجرا در تئاتر وارد عرصه خوانندگی شد. او کار خود را با حضور در کافه ها و رستوران های اهواز شروع کرد تا اولین تجربه خوانندگی خود را به دست آورد.
حضور در برنامه تلویزیونی عصر جدید
عرفان با حضور در فصل دوم برنامه عصر جدید توانست اسم و رسمی برای خود دست و پا کند. وی در اولین اجرای خود توانست نظر همه داوران را به خود جلب کرده و با رای مثبت داوران به مرحله دوم صعود کند. اولین اجرای او در عصر جدید آهنگ زیبای بختیاری گلم گلم بود. عرفان طهماسبی در مرحله دوم از دید داوران عملکرد ضعیف تری نسبت به دور اول داشت اما در نهایت با به دست آوردن آرای مثبت توانست به مرحله نیمه نهایی راه پیدا کند. عرفان طهماسبی در مرحله فینال توانست با به دست آوردن رای مردمی نفر دوم این برنامه شود. برنامه عصر جدید باعث شد تا وی بتواند استعداد و توانایی خود در عرصه هنر و موسیقی را به همه نشان دهد. پس از این برنامه در تابستان 99 بود که عرفان اولین اهنگ خود به اسم وفا را منشر کرد و بعد از آن سال 1400 بود که آهنگ کجایی را منتشر ساخت.
فعالیت رسمی
پس از حدود یک سال آهنگ آغاز کن بی من را منتشر کرد که این ترک مورد استقبال بی شماری از مخاطبان قرار گرفت و این ترک یکی از محبوب ترین آهنگ هایش می باشد. وی در سال 1400 توانست تیتراژ پایانی فصل دوم سریال نجلا را به همراه مهدی یغمایی اجرا کند. این آهنگ با استقبال چشمگیر مخاطبان رو به رو شد به گونه ای که این آهنگ توانست سکوی پرتاب بسیار مهم و ارزشمندی برای هنرمند جوان و نو ظهور شود.
عرفان اکنون علاوه بر خوانندگی در موسسه موسیقی نیز مشغول به تدریس می باشد.
رشته تحصیلی
عرفان طهماسبی در یکی از مصاحبه های خود پیرامون رشته تحصیلی اش این گونه می گوید: “در مورد رشته تحصیلی رشته ام فنی است؛ کارشناسی ابزار دقیق می خوانده ام، دلیلش هم این است که ما در خوزستان حتی یک هنرستان موسیقی هم نداریم. با اینکه از کودکی به شدت به موسیقی علاقه مند بودم، اما چون می دانستم رشته موسیقی در خوزستان وجود ندارد، به هنرستان رفتم که دست کم در اسمش واژه هنر به کار رفته است! رفتم هنرستان و برق ثبت نام کردم.”
از تئاتر تا شاهنامه خوانی
عرفان طهماسبی هنرجوی بازیگری تئاتر در شوشتر بود و دو نمایشنامه کار کرد که در یکی از این نمایشنامه ها لازم بود که آواز بخواند، عرفان این کار را اجرا کرد و مورد پسند استادش آقای بهداری واقع شد و ایشان از صدای وی بسیار خوششان آمد و وی را مورد تشویق قرار دادند.
بعد از آن هم از آنجایی ایشان در کار شاهنامه خوانی بودند از عرفان خواستند که شاهنامه بخواند و پیشنهادشان همان سبک همیشگی شاهنامه بود، با اینکه این سبک دوست داشتنی است ولی عرفان طهماسبی در ذهنش خطور کرد که شاهنامه را به صورت پاپ اجرا کند. وی این کار را به صورت تلفیقی انجام داد با این که مطمئن نبود اما فکر می کرد اولین شاهنامه خوان پاپ کشور خواهد شد چون تا آن زمان جایی ثبت نشده بود.
آرزوی کودکی
معمولا همه افرادی که در عرصه موسیقی فعالیت دارند، از کودکی تلاش هایی در این حوزه داشته اند، عرفان طهماسبی هم از کودکی هم شعر می گفت، هم می خواند، کتاب شعر بچگی هایش را هنوز دارد، ویدئوهایی هم هست که در سن ۷ سالگی حتی در جایی گفته است من برای مردم می خوانم! این آرزوی وی از کودکی بوده، اما بهطور جدی از ۱۵ سالگی در این مسیر قرار گرفت. به تئاتر رفت و کارش را با شاهنامه خوانی شروع کرد.
بیشتر آموزش خود را از طریق مجازی گرفت
وی نه می تواند بگویم آموزشی نداشته ام، نه می تواند بگوید داشته است. واقعیت این است که خیلی کم، در جلساتی بسیار کوتاه، در حد یکی دو جلسه با استادانی کار کرده است، اما این که آکادمیک کار کرده باشد یا هنرجوی کسی باشد، خیر.
تدریس در زمینه موسیقی
عرفان طهماسبی در حال حاضر در کنار کار خوانندگی در یک موسسه موسیقی به تدریس می پردازد و هم زمان با آن خود نیز آموزش می بینید.
دلیل رفتن به عصر جدید
عرفان طهماسبی می گوید: “یادم هست وقتی برای مرحله اول عصر جدید پذیرفته شدیم، یک مصاحبه ای با ما کردند و گفتند برای چه آمده ای؟ به دنبال جایزه هستی؟ می خواهی معروف شوی؟ یا هدف دیگری داری؟ من گفتم آمده ام تا تنظیم کننده های بزرگ، ملودی های من را بشنوند. البته آن زمان منظورم ملودی های راکم بود! جالب اینکه بعد از پخش اجراهایم، تقریبا تمام افرادی که دوست داشتم کارهایم را ببینند و مدنظرم بودند، به سراغم آمدند و این بسیار فوق العاده بود.”
باور کردم که می شود، ریسک کردم
عرفان طهماسبی در عصر جدید چهار کار را اجرا نمود که اولی «گلم گلم» و دومی «دی بلال» بود. بعد از این دو کار تصمیم گرفت خودش کارهایش را بسازد و چون سبک جدیدی بود، خیلی پرریسک بود اما وقتی بعد از اجرای «ماه مو» کلیپ این کار یک و نیم میلیون بازدید داشت، یا وقتی «تردید» را ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دیدند، به این باور رسید که در این راه می شود ریسک کرد و نتیجه گرفت.